Skattevekst for kommunene

Økonomi. Skatt til kommuneforvaltningen økte med 3,8 prosent fra september i fjor til i år. Sjekk hvilke kommuner hvor skatteinntektene har økt mest.
Veksten i skatteinngangen er positiv i alle fylkene utenom i Vest-Agder og Rogaland, ifølge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

I september 2016 var det totalt sett en innbetalt skatt til kommuneforvaltningen på 144 milliarder kroner. I september 2017 var det totalt sett innbetalt skatt på 149 milliarder kroner. Det er en økning på 3,8 prosent. Det viser ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Innbetalingene til stats- og kommuneforvaltningen har økt med til sammen 17 milliarder kroner sammenlignet med den samme perioden i fjor. Dette svarer til en prosentvis økning på rundt  5,8 prosent og 3,8 prosent. Veksten i skatteinngangen er positiv i alle fylkene utenom i Vest-Agder og Rogaland.

1 Sauda 48 %
2 Frøya 28 %
3 Sveio 25 %
4 Sørfold 21 %
5 Bremanger 18 %
6 Fauske 18 %
7 Kvitsøy 17 %
8 Grimstad 14 %
9 Austevoll 14 %
10 Vindafjord 14 %
1 Oslo 3,6 %
2 Troms 3,6 %
3 Buskerud 3,5 %
4 Aust-Agder 3,4 %
5 Nordland 3,0 %
6 Finnmark 3,0 %
7 Sør-Trøndelag 2,9 %
8 Akershus 2,9 %

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.