Har Norges tøffeste rådmannsjobb

Ledelse. – I begynnelsen gikk jeg rundt med kontinuerlige tics. Det kjentes i hele kroppen, sier Arne Kvensjø om hvordan det var å overta som rådmann i Tysfjord.      
– Det nytter ikke å gå inn i depresjon. Da klarer vi ikke den omstillingen vi trenger, sier rådmann Arne Kvensjø i Tysfjord. Bildet er fra tiden som rådmann i Brønnøy. Foto: Bård Pedersen, Brønnøysund Avis.

70-åringen har siden juli hatt landets mest krevende rådmannsjobb. Tysfjord har Kommune-Norges største akkumulerte underskudd per innbygger, men er aller mest kjent for sine ufattelig mange overgrepssaker. 

Nå skal det ryddes opp både i økonomien og ukultur, samtidig som kommunen skal forberede seg på å bli delt i to og innlemmet i henholdsvis Narvik og Hamarøy kommune fra 2020. Det siste betyr at kommunen allerede nå skal delta i to fellesnemnder, der sammenslåingene forberedes.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.