Dagens avtale om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) går ut neste år. Nå er partene, med blant annet direktør Tor Arne Gangsø i KS, i gang med å diskutere en eventuell ny avtale. Arkivfoto
Dagens avtale om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) går ut neste år. Nå er partene, med blant annet direktør Tor Arne Gangsø i KS, i gang med å diskutere en eventuell ny avtale. ArkivfotoTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

KS: – Naturlig å endre IA-avtalen

– Når målene på enkelte områder ikke er nådd, er det åpenbart at avtalen på enkelte områder må gjøres om, sier direktør Tor Arne Gangsø i KS.

– Det er ingen som forventer at en ny IA-avtale skal være akkurat slik den er i dag, sier direktør for arbeidsliv Tor Arne Gangsø i KS til Kommunal Rapport.

IA-AVTALEN

Avtalen ble inngått første gang i 2001 og har vært reforhandlet to ganger siden.

Avtalen består av tre mål:

1 Reduksjon i sykefraværet med 20 prosent i forhold til nivået i andre kvartal 2001. Dette innebærer at sykefraværet på nasjonalt nivå ikke skal overstige 5,6 prosent.

Hindre frafall og øke sysselsetting av personer med redusert funksjonsevne.

Yrkesaktivitet etter fylte 50 år forlenges med seks måneder. Med dette menes en økning sammenliknet med 2009 i gjennomsnittlig periode med yrkesaktivitet (for personer over 50 år).