Ordfører vitner mot egen kommune

Ledelse. Ordfører Astrid Hilde (Ap)  vil vitne mot Søgne kommune og rådmann Kim Høyer Holum i rettssaken som startet i Kristiansand tingretten i formiddag.
Mens rådmann Kim Høyer Holum forsvarer kommunen, står ordfører Astrid Hilde (Ap) på saksøkernes vitneliste under rettssaken i Kristiansand tingrett denne uken. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke

To ansatte – Liv Tone Askildsen og Randi Fidje – har saksøkt Søgne kommune med krav om 150.000 kroner hver i erstatning for det de anser som ulovlig gjengjeldelse etter varsling. Kommunen avviser at de har gjort noe ulovlig og krever full frifinnelse.

Ifølge Fædrelandsvennen er både ordfører og varaordfører Egel Terkelsen (Frp) erklært inhabile i saken. Kommunen er derfor representert ved KrFs gruppeleder Torfinn Kleivseth i Kristiansand tingrett, som har satt av fem dager til saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.