Organisasjoner feirer trimkrav i skolen

Helse. – Et av de viktigste grepene for folkehelsen siden røykeloven, sier Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv om trimkravet i skolen som Stortinget vedtar denne uka.
Generalsekretær i Norsk Friluftsliv Lasse Heimdal (tv) overrakte blomster og hilsener til medlem av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget Bård Hoksrud (Frp) i vandrehallen på Stortinget mandag, under feiringen av at det er politisk flertall for en times fysisk aktivitet daglig i grunnskolen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Dette har så enorm samfunnsøkonomisk betydning at det får summene i finansdebatten til å blekne, sier Heimdal til NTB.

Flere enn 20 ulike organisasjoner møtte fram i vandrehallen på Stortinget under finansdebatten mandag. Hensikten var å uttrykke støtte til forslaget om å innføre et krav om minst én times fysisk aktivitet om dagen i grunnskolen. Forslaget fikk flertall med KrFs stemmer i helse- og omsorgskomiteen og vil etter alt å dømme bli vedtatt av Stortinget på torsdag.

– Fra ulike hold uttrykkes det nå skepsis mot forslaget. Det er fint å lytte til motargumenter som kan gjøre den praktiske gjennomføringen bedre, men jeg vil be flertallet holde fast ved sitt syn og ikke stemme ned saken, sier Heimdal.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.