— Et kronår for skatteinngangen

Økonomi. Ferske tall viser at Kommune-Norge får mer skatt enn ventet. — Det blir mer å rutte med og er med på å løfte forutsetningene for inneværende år, sier forsker Kjetil Lie.
Forsker Kjetil Lie i Telemarksforskning kaller 2017 for et «kronår» i kommunesektoren. Kommunene havner 4,5 milliarder kroner høyere enn opprinnelig budsjett, mens fylkeskommunene har fått rundt 400 millioner kroner mer enn opprinnelig antatt. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Om to uker kommer fasiten fra Skattedirektoratet, men allerede nå har Telemarksforskning informasjon om hvor stor skatteinngangen ble i Kommune-Norge 2017.

– Det har vært et kronår for skatteinngangen i kommunesektoren. Det er det tredje året på rad, sier Kjetil Lie i Telemarksforskning. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.