Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) gratulerer alle trøndere med nytt fylke og de til sammen rundt 100.000 innbyggerne i nye Færder, Larvik, Holmestrand og Indre Fosen med ny kommune. Arkivfoto.
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) gratulerer alle trøndere med nytt fylke og de til sammen rundt 100.000 innbyggerne i nye Færder, Larvik, Holmestrand og Indre Fosen med ny kommune. Arkivfoto.Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

100.000 våknet 1. januar i en ny kommune

Rundt 100.000 nordmenn våknet 1. januar 2018 opp i en ny kommune. Norge har fra nyttår 422 kommuner og 18 fylkeskommuner, henholdsvis fire og én færre enn i fjor. 

Kommunekartet er fra 1. januar 2018 endret som følge av tre kommunesammenslåinger i Vestfold og en i Trøndelag. Samtidig er antall fylkeskommuner redusert fra 19 til 18 ved at Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag har smeltet sammen til Trøndelag fylkeskommune.

I Vestfold har Nøtterøy og Tjøme blitt til Færder kommune, Larvik og Lardal til nye Larvik, og Holmestrand og Hof til nye Holmestrand. Kommunene Leksvik og Rissa, som før tilhørte henholdsvis Nord- og Sør-Trøndelag, er blitt til Indre Fosen kommune i Trøndelag.