Rådmann vil endre både AFP og tjenestepensjon

Lønnsoppgjør og arbeidsliv. Både offentlig tjenestepensjon, AFP-ordningen og særaldersgrenser må endres for å stimulere ansatte til å stå lenger i jobb, mener rådmann Lars Bjerke i Asker.
Askerrådmann Lars Bjerke er enig i at særaldersgrensene har gått ut på dato. Men også tjenestepensjonen og AFP-ordningen må endres, mener han. Arkivfoto: Terje Lien

- Mange av dem som går av med pensjon, både ved særaldersgrense og ordinær aldersgrense, er høyst oppegående både fysisk og psykisk. De er erfarne, dedikerte og meget kompetente. Kommunen vil ha behov for denne viktige arbeidskraften for å sikre innbyggerne gode velferdstjenester i årene som kommer, sier Bjerke til Kommunal Rapport.

Offentlig tjenestepensjon, avtalefestet pensjon (AFP) og særaldersgrenser blir sentrale temaer i årets hovedtariffoppgjør i kommunesektoren, varsler KS i sitt debatthefte, som nå er på høring blant medlemmene. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.