Håper Stortinget endrer barnehagelov

Styring. Bystyrene i Ålesund, Bodø og Trondheim sa nei til kommersielle barnehager, men fikk vedtakene opphevet av Fylkesmannen. Nå setter Ålesund-ordføreren sin lit til et SV-forslag på Stortinget.
Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

– Kommunene må selv få bestemme hva slags barnehager de skal ha. Det må være en del av den kommunale selvråderetten, mener ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) i Ålesund.

Alle nye barnehager som etableres i Ålesund skal være drevet av kommunen eller ideelle aktører, vedtok bystyrets flertall (Ap, KrF, SV og MDG) 8. juni 2017. Bystyrene i Trondheim og Bodø har gjort liknende vedtak. Men alle har fått sine vedtak kjent ugyldige og opphevet av sine respektive fylkesmenn etter lovlighetskontroller.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.