Advarer mot ordførere i revisjonens eierorgan

Ledelse. Kommuner i Valdres og Hallingdal vil holde ordførerne unna revisjonsselskapets eierorgan. Det er stikk i strid med rådene fra KS, KS Bedrift og Norges Kommunerevisorforbund.    
- Ordførere bør ikke sitte i representantskapet i revisjonsselskaper, mener ordfører Kåre Helland (Sp) i Sør-Aurdal. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke

– Ordførere bør ikke sitte i representantskapet i revisjonsselskaper. Der bør kontrollutvalgsmedlemmer eller opposisjonspolitikere sitte, skrev ordfører Kåre Helland (Sp) i Sør-Aurdal i en epost til sine ordførerkolleger i Valdres 17. januar.

Han “frarådet på det sterkeste” at representantskapet skulle ledes av to ordførere. Valgkomiteen hadde foreslått ordførerne Solveig Vestenfor (Ap) fra Ål som ny leder og Eivind Brenna (V) fra Vestre Slidre som ny nestleder i representantskapet i det interkommunale revisjonsselskapet for Valdres og Hallingdal.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!