Ber om kort regionhøring

Regionreform. Fylkesordførerne kommer med en felles bønn til kommunalministeren: Behold seks ukers høringsfrist for regionoppgaver, ikke utvid den til tolv uker.
Tore O. Sandvik (Ap) ber som leder i fylkesordførerkollegiet om at kommunalministeren holder tempoet oppe i regionreformen. Arkivfoto

Fredag besluttet kommunalminister Monica Mæland (H) å forlenge høringsfristen for ekspertutvalgets rapport om nye oppgaver til fylkeskommunene - fra seks til tolv uker. Den korte tidsfristen var avklart med KS, men møtte kritikk fra SV og Senterpartiet på Stortinget.

Fredag var også alle fylkesordførerne samlet på til møte på Gardermoen. Etter at Mælands nye tidsfrist ble kjent, vedtok fylkesordførerkollegiet en enstemmig uttalelse hvor de ber henne opprettholde seks ukers høringsfrist.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.