Punktum for gruppeledermøter

Åpenhet. Kontrollutvalget i Porsgrunn er tilfreds med at ordfører Robin Kåss (Ap) legger ned praksisen med hemmelige gruppeledermøter.  
- Vi er svært fornøyde med at ordføreren legger ned gruppeledermøtene, sier leder Erik Bystrøm (H) i kontrollutvalget i Porsgrunn. Arkivfoto: Terje Lien

– Ordføreren er uenig med Fylkesmannen, men bøyer seg for vedtaket og velger å legge ned gruppeledermøtene. Han vil heretter gi informasjonen i formannskapet. Det er vi selvsagt svært fornøyde med, sier leder Erik Bystrøm (H) i kontrollutvalget i Porsgrunn til Kommunal Rapport.

Ordførerens praksis med hemmelige møter med gruppelederne i bystyret var tema på kontrollutvalgets møte i går, tirsdag. Fylkesmannen har allerede slått fast at møtene er ulovlige, da de er å anse som en del av saksbehandlingen i folkevalgt organ og må følge kommunelovens regler for innkalling og møtebok. Fylkesmannens vedtak ble gjort etter en klage fra avisa Varden.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!