Enighet om ny tjenestepensjon

Lønnsoppgjør og arbeidsliv. Etter lange, nattlige forhandlinger er det enighet om en ny offentlig tjenestepensjonsordning, etter det NTB erfarer.
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) ledet forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon. T.v arbeidsministerens spesialrådgiver på pensjon Roar Bergan. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sent fredag kveld var forhandlingene i innspurten og i løpet av natten og morgentimene kom partene helt i mål. Det er ventet at enigheten blir presentert på en pressekonferanse senere i dag.

– Vi opplever at vi blir imøtekommet, og det er et godt forhandlingsklima, så vi er optimistiske til at det skal være en løsning på fredag, sa Fagforbundets leder Mette Nord til NTB tidligere i uka.

Pensjonsreformen som ble innført i 2011, ble bare delvis gjennomført i offentlig sektor etter at forhandlingene om offentlig tjenestepensjon strandet i 2009. Etter valget kom det signaler om at samtalene ville bli gjenopptatt, og 7. februar startet forhandlingene om pensjonen til rundt 800.000 ansatte i staten og kommunene.

Arbeidstakerne er representert ved LO, Unio, YS og Akademikerne, mens arbeidsgiversiden er representert ved Arbeids- og sosialdepartementet, KS, Spekter og Oslo kommune.

Avtalen som det nå er enighet om, skal ut på uravstemning hos de ulike sammenslutningene.

Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!