Ny miljøveileder for offentlige innkjøp

Innkjøp. Difi har laget en nettbasert veileder som skal hjelpe staten og kommunene med å gjøre miljøvennlige og etiske anskaffelser.
Ny veileder skal hjelpe kommunene å velge miljøvennlig. Illustrasjonfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Den nye kriterieveiviseren skal gjøre det lettere for innkjøpere å stille krav til miljø og samfunnsansvar i anskaffelser

Veilederen skal for eksempel kunne brukes av en kommune når de skal kjøpe inn nye biler, og inneholder blant annet forslag til konkrete kriterier for et slikt innkjøp. I tillegg inneholder den ferdige tekster til bruk i kravspesifikasjoner, kvalifikasjonskrav, tildelingskriterier eller i spesielle kontraktskrav.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.