Tøff runde om Finnmark i Stortinget

Regionreform. – Senterpartiet viser en mistillit til vårt politiske system som jeg knapt har sett maken til, sa statsråd Monica Mæland (H) i Stortingets spørretime i dag.
Kommunalminister Monica Mæland (H) avviste en folkeavstemning om sammenslåingen mellom Troms og Finnmark, som er vedtatt to ganger i Stortinget. Foto: Maguns Knutsen Bjørke

Striden om sammenslåingen av fylkeskommunene Troms og Finnmark ble som ventet tema da Monica Mæland (H) deltok i sin første muntlige spørretime som kommunalminister i dag.

Fylkesårsmøtet i Finnmark Arbeiderparti avviste sist helg avtalen som fylkesordførerne nylig forhandlet fram og anbefalte med meklerhjelp fra Knut Storberget, tidligere statsråd og påtroppende fylkesmann for Innlandet (Hedmark og Oppland).

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.