Slurver med journalføring

Åpenhet. Nesten annethvert dokument i Skien blir ikke journalført slik det skal og i Porsgrunn gjelder det tre av ti, viser nye forvaltningsrevisjoner.  
Kontrollutvalgsleder i Skien, Atle Aastad (H), mener administrasjonen må rydde opp i journalføringsrutinene. Bystyret behandler saken i dag. Arkivfoto: Øyvind Aukrust

 – Det er overraskende mye av det vi har kontrollert, som ikke blir journalført. I postmottakene er ting på stell. Det er dokumenter som går direkte til og fra saksbehandler som er problemet, sier leder for forvaltningsrevisjon Kirsti Torbjørnson i Telemark kommunerevisjon IKS til Kommunal Rapport.

Revisjonen har tidligere avdekket mangelfull journalføring og arkivering i Kviteseid og Sauherad. Nå har de gjennomført tilsvarende forvaltningsrevisjoner i Skien og Porsgrunn. Også her er det mange arkivverdige dokumenter som ikke havner der de skal. Verst er det i Skien.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!