Fylkesmann godtar lønnskutt etter benkeforslag

Politikk. Før årsskiftet kuttet kommunestyret i Loppa ordførerens godtgjørelse med over 90.000 kroner, etter et benkeforslag fra Sp. Fylkesmannen i Finnmark slår nå fast at vedtaket var lovlig.
Steinar Halvorsen (H), ordfører i Loppa. Foto: Anne Mari Aalberg.

Etter et benkeforslag under budsjettforhandlingene ble godtgjørelsen til ordfører Steinar Halvorsen (H) kuttet fra 80 til 70 prosent av stortingsrepresentantenes lønn. Vedtaket fører også til en reduksjon i andre tillitsvalgtes godtgjørelser, i og med at de er satt til en fast mindre andel av beløpet ordføreren får.

Kommunal Rapport har tidligere omtalt bakgrunnen for vedtaket i denne saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.