Høyre vil endre integreringspolitikken

Flyktninger og integrering. Som ny statsråd på området varslet Jan Tore Sanner (H) endringer i regjeringens integreringspolitikk. Høyres landsmøte vedtok i helga en rekke tiltak.
Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) på Høyres landsmøte i helga. Han fikk mange innspill til ny integreringspolitikk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Introduksjonsprogrammet for flyktninger gir ikke gode nok resultater, fastslo Jan Tore Sanner (H) da han overtok som kunnskaps- og integreringsminister i februar. Bare 60 prosent er i jobb etter fem år. Han varslet en ny integreringsstrategi i løpet av året.

Høyres landsmøte vedtok i helga en resolusjon om inkludering og integrering som gir en rekke politiske signaler til innholdet i en fornying av introduksjonsprogrammet. Flere av forslagene har vært på bordet tidligere, men er nå vedtatt politikk i det største regjeringspartiet. Men Fremskrittspartiet og Venstre skal også ha et ord med i laget til det endelige forslaget fra regjeringen

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.