Nekter å delta i folkeavstemningen i Finnmark

Regionreform. Etter forslag fra Høyre har kommunestyret i Loppa vedtatt at kommunen ikke skal arrangere folkeavstemning om fylkessammenslåing.
Loppa kommune vil ikke bidra til at det blir folkeavstemning om fylkessammenslåing med Troms. Bildet er fra Sør-Tverrfjord i Loppa kommune. Arkivfoto: Ole Morten Melgård

Ståle Sæther, 2. nestleder i Loppa Høyre, sier han forventer at fylkeskommunen arrangerer folkeavstemning i Loppa, når kommunen nekter. Kommunestyret var delt på midten i spørsmålet, og saken ble dermed avgjort av ordfører Steinar Halvorsen (H), som stemte mot å arrangere folkeavstemningen.

Utenom Høyre sin kommunestyregruppe var det bare én representant fra Ap som støttet forslaget. Ellers stemte alle i Ap, SV og Sp imot.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.