Kommunene har fått sitt pasientregister

Pleie og omsorg. Kommunalt pasient- og brukerregister (KPR) skal hjelpe kommunene med å planlegge og forbedre sine helse- og omsorgstjenester. 
- Det er på høy tid at kommunene får sitt pasient- og brukerregister. De fleste pasientene er i kommunene. Det har vært en stor mangel at vi har visst så lite om dem, sa helseminister Bent Høie (H) da Kommunalt pasient- og brukerregister (KPR) ble lansert torsdag. Foto: Magnus K. Bjørke

20 år etter at spesialisthelsetjenesten fikk Norsk Pasientregister, har Helsedirektoratet etablert et tilsvarende register for de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Kommunalt bruker- og pasientregister (KPR) er utviklet på oppdrag for Helse- og omsorgsdepartementet, og ble offisielt åpnet av helseminister Bent Høie (H) torsdag. 

- Mer kunnskap er minst like viktig som nye apparater, medikamenter og velferdsteknologi. Kommunalt pasient- og brukerregister vil hjelpe oss med å planlegge, prioritere og forbedre tjenestene. Det vil dermed også komme pasientene til gode, framholdt han.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!