Renholderne går fra 0,58 til 50 prosents stilling

Lønnsoppgjør og arbeidsliv. De tre renholderne som av Oslo kommune ble tilbudt stillingsprosenter så lave som 0,58 prosent, har nå fått 50 prosents stillinger.
Eksteriørbilde av Legevakten i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Kontrabeskjeden kommer etter at Dagsavisen tirsdag skrev at de aktuelle renholderne, som jobbet 60 og 70 prosent som vikarer, ble tilbudt stillingsprosenter på henholdsvis 3,58 prosent, 2,28 prosent og 0,58 prosent.

– De er selvfølgelig glade for å få fast stilling, sier tillitsvalgt for renholderne Stig Berntsen til Dagsavisen.

Les også: Renholder på legevakta i Oslo fikk tilbud om 0,58 prosents stilling

Helsebyråd Tone Tellevik Dahl sier Helseetaten har beklaget og sagt at kontraktene var et arbeidsuhell.

– Jeg er veldig glad for at vi har funnet en løsning for de tre medarbeiderne, sier Tone Tellevik Dahl etter at hun har hatt møte med ledelsen i Helseetaten.

Renholderne jobbet 60 og 70 prosent som vikarer. Det var etter at fagforeningen deres krevde at de skulle få fast jobb, at de lave stillingsprosentene ble tilbudt. Berntsen tror ikke på at tilbudet var et arbeidsuhell.

– Jeg stilte en skriftlig forespørsel om dette var alvorlig ment. Eposten ble lest, men ikke besvart, sier han.

Et nytt tilbud kom ikke før Dagsavisen hadde saken på trykk tirsdag. Det skal nå iverksettes gjennomgang av kommunens rutiner, varsler byråd Tellevik Dahl.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.