Navarsete: Slaget om Andøya er tapt

Politikk. Forstemmende, sier Senterpartiets Liv Signe Navarsete om regjeringspartienes og Arbeiderpartiets endelige nei til Andøya. 
Et Orion-fly på vei inn til landing på Andøya flystasjon. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Når Ap støtter regjeringspartiene, er det ikke flertall for å opprettholde og videreutvikle Andøya. De ønsker dermed å legge ned den mest fremragende basen vi har, sier Sps forsvarspolitiske talskvinne om innstillingen som onsdag ble avgitt av Stortingets utenriks- og forsvarskomité.

– Slaget er tapt i denne omgang, men jeg er samtidig rimelig sikker på at Andøya i en eller annen form blir opprettholdt, sier Navarsete, som er tilbake etter en sykmeldingsperiode.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe besluttet onsdag i forrige uke å holde fast ved beslutningen om å flytte de nye maritime overvåkingsflyene fra Andøya til Evenes. Til gjengjeld vil partiet stille nye omstillingsmidler til rådighet for Andøya-samfunnet og gi flyplassen en beredskapsrolle som forsterkningsbase for alliert bistand.

Innstillingen skal opp for Stortinget i plenum 5. juni.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.