Mener eldrereform mangler virkemidler

Pleie og omsorg. Veldig gode intensjoner, men få virkemidler. Eldreminister Åse Michaelsens (Frp) eldrereform "Leve hele livet" møter både begeistring og skepsis fra organisasjoner.  
Alle synes enige om intensjonene i eldreminister Åse Michaelsens (Frp) eldrereform "Leve hele livet". Men uten tydelige virkemidler er det tvilsomt om den fortjener betegnelsen reform, ifølge KS. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke

– Dette er spennende og framoverlent. Jeg hilser reformen velkommen. Men jeg tror det blir krevende å omsette de gode intensjonene i praksis, sier forskingssjef Geir Selbæk i Nasjonal kompetansetjenestene for aldring og helse.

Han synes det er flott at reformen ikke bare omhandler helse- og omsorgstjenestene, men har et videre perspektiv, der målet er å gjøre alderdommen bedre og å skape et aldersvennlig samfunn.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.