Utsetter ny distriktsindeks

Politikk. Kommunalminister Monica Mæland (H) beroliger kommunene med at den nye distriktsindeksen ikke vil bli brukt i inntektssystemet for 2019.
Kommunalminister Monica Mæland (H) vil se nærmere på virkningene av den nye distriktsindeksen før den innføres i kommunenes inntektssystem. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Kommunaldepartementets forslag til ny distriktsindeks fikk mye motbør i «innspillsrunden» på nyåret. KS og en rekke distriktskommuner avviste forslaget.

Telemarksforsking har gjort beregninger med det nye forslaget. De finner at 277 kommuner får høyere verdi på den nye indeksen, som betyr mindre distriktsutfordringer. Disse risikerer å tape opp mot 300 millioner kroner dersom grensene for distriktsstøtte beholdes som i dag, ifølge Telemarksforsking. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.