Barneombudet vil sende vordende foreldre på kurs

Oppvekst. Barneombud Anne Lindboe vil at alle som skal bli foreldre for første gang, blir sendt på et obligatorisk foreldreforberedende kurs.
I slutten av måneden går barneombud Anne Lindboe av. Inga Bejer Engh overtar som nytt barneombud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Både som barnelege og som barneombud har jeg jobbet mye med problemene knyttet til vold mot barn. Derfor ønsker jeg at vordende foreldre skal få et obligatorisk kurs som forbereder dem på det som kommer, før barnet kommer, sier det avtroppende ombudet til Vårt Land.

Lindboe opplyser til avisen at hun vil at kurset skal tilbys på de kommunale helsestasjonene, ettersom 99 prosent av alle foreldre kommer dit.

– Vi kan få avdekket hvem som sliter med sinnemestring, hvem som kan trenge veiledning og hjelp fra barnevernet, hvem som selv har opplevd vold som liten og hvem som på andre måter er ekstra sårbare og som derfor kan trenge hjelp når de blir foreldre, sier Lindboe.

Hun understreker at vi vet at forebyggende arbeid hjelper.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.