SVs representant i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, Karin Andersen, anklager regjeringen for å ha strammet inn kommunenes tilskuddsordning i det skjulte.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SVs representant i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, Karin Andersen, anklager regjeringen for å ha strammet inn kommunenes tilskuddsordning i det skjulte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Frykter de får millionsmell

Hamar kommune hevder regningen for særlig ressurskrevende helsetjenester vil øke med 20 millioner kroner.

Denne artikkelen fra NTB er endret både i tittel og ingress. Det foreligger ikke endrete regler slik det ble påstått i den første utgaven av artikkelen.

– Vi kommer ikke utenom å skjære ned på tilbudet til de menneskene det gjelder, og resten må vi ta fra eldre og unge, sier ordfører Einar Busterud i Hamar. Kommunen mangler 20 millioner for å dekke manglende betaling fra staten, ifølge Klassekampen.

Tilskuddsordningen for særlig ressurskrevende helse- og omsorgstjenester i kommunene er ment å dekke utgifter over 1,235 millioner kroner for personer som trenger svært mye omsorg. Det er presiseringer fra Helsedirektoratet som kommunen nå tolker som nye regler.

– Det er som å fortelle i mars at husleien har gått opp til 15.000 kroner, men at endringen gjelder fra januar, sier Busterud.

SVs representant i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, Karin Andersen, anklager regjeringen for å ha strammet inn i det skjulte.

– På landsbasis er dette et tresifret milliontall, og dette er snakk om folk som på ingen måte kan ta vare på seg selv, sier Andersen.

Men Ove Trellevik (H) i kommunalkomiteen på Stortinget avviser kritikken og sier regjeringen vil arbeide for å finne en bedre innretning på ordningen.

– Nå skal vi evaluere ordningen sammen med KS. Kommunene vil bli hørt – dette er ikke noe one-man-show, sier han.