Mæland gir Troms klart flertall

Regionreform. Kommunalminister Monica Mæland (H) endrer torsdag forskriften slik at sammenslåingen mellom Troms og Finnmark kan gå sin gang uten deltakelse fra finnmarkingene.
Kommunalminister Monica Mæland (H) endrer forskriften om sammenslåingen av Finnmark og Troms. Arkivfoto

Under en halv time etter at fylkestinget i Finnmark vedtok å si nei til å delta i nemnda som skal forberede og gjennomføre den praktiske sammenslåingen av de to nordligste fylkene, varslet Mæland (H) at hun endrer bestemmelsene om sammensetningen i nemnda.

– Departementet endrer i dag sammenslåingsforskriften, slik at antall medlemmer i fellesnemnda blir fordelt etter innbyggertall. Fellesnemnda skal bestå av 19 medlemmer fra Troms og 9 medlemmer fra Finnmark. Forskriften blir fastsatt etter at Finnmark fylkesting i dag har vedtatt ikke å velge medlemmer til fellesnemnda for sammenslåingen av Troms og Finnmark, uttaler Mæland i en pressemelding.

– Dette gjør fellesnemnda beslutningsdyktig selv om fylkestinget i Finnmark ikke følger opp Stortingets vedtak, fastslår statsråden.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Kommentarfeltet er stengt til 23. juli. Velkommen tilbake da!