Gjorde feil – stopper hytter

Etikk. Byggeskandalen i tidligere Tjøme kommune har vokst til 140–150 mulige feilbehandlinger. Hittil har politikerne omgjort tre tidligere vedtak, blant annet klarsignal til å bygge to hytter og et basseng.
Mange regner Færder, som består av tidligere Nøtterøy og Tjøme kommune, som drømmestedet for hytte i Norge. Nå må politikerne i Færder behandle en rekke byggesaker fra Tjøme kommune på nytt. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Politiet i Sør-Øst etterforsker nå en omfattende straffesak der de mistenker brudd på paragraf 171 i straffeloven om tjenestefeil i tidligere Tjøme kommune. Samtidig kontrollerer byggeavdelingen i Færder kommune (den nye kommunen etter at Nøtterøy og Færder slo seg sammen fra 1. januar) opp til 150 mulige feilbehandlinger i Tjøme kommune.

Hittil har hovedutvalg for kommunalteknikk i Færder behandlet syv saker om omgjøring. I tre av sakene har utvalget gått inn for at tillatelser til bygging skal trekkes tilbake.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.