– Bør styrke kontrollen med IKS-er

Administrasjon. – Mange kommuner bør styrke den demokratiske kontrollen med interkommunale selskaper, mener jurist og ekspert på kommunalrett Sigrid Stokstad ved OsloMet. 
- De folkevalgte har gode muligheter til å styre interkommunale selskaper. Men det forutsetter at de bruker de verktøyene de har tilgjengelig, sier jurist Sigrid Stokstad ved OsloMet. Foto: Magnus K. Bjørke

Bakgrunnen er en undersøkelse om interkommunale selskaper (IKS-er), som er presentert i Kommunal Rapports ukeavis i dag, torsdag. 85 av 242 selskaper har svart på spørsmålene om journalføring, arkivering og åpenhet.

Resultatene viser blant annet at:

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.