Starter gransking av arbeidsmiljøet i utdanningsetaten

Skole. Oslo kommune iverksetter en ekstern gransking av arbeidsmiljøet i utdanningsetatens administrasjon, opplyser kommunaldirektør Bente T. Fagerli til Aftenposten.
Varslingssaken mot Astrid Søgnen ble lagt bort fordi man mente det ikke var hold i påstandene, men utdanningsetaten ønsker nå likevel å granske arbeidsmiljøet i etaten. Foto: Terje Lien

Tirsdag skrev Dagsavisen at tre ansatte i den øverste ledelsen i utdanningsetaten i 2014 varslet om trakasserende lederstil fra direktør Astrid Søgnen. Kort tid senere ble saken avsluttet fordi varslingsrådet mente det ikke var hold i påstandene.

Nå blir saken hentet fram igjen.

– Jeg mener at saken ble behandlet på en korrekt måte i 2014. Når det nå fremkommer påstander i mediene om mulige fortsatte kritikkverdige forhold rundt arbeidsmiljøet i utdanningsetaten, har vi besluttet at det skal gjennomføres en faktaundersøkelse i etaten i regi av et eksternt miljø, sier Fagerli til Aftenposten.

Astrid Søgnen ønsker ikke selv å kommentere varselet fra 2014 overfor avisen, men viser via kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen til kommunaldirektør Fagerli for spørsmål om det.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.