Varslingsrådet i Oslo fant ikke hold i påstandene om utdanningsdirektør Astrid Søgnen og avsluttet varslingssaken. Foto: Terje Lien
Varslingsrådet i Oslo fant ikke hold i påstandene om utdanningsdirektør Astrid Søgnen og avsluttet varslingssaken. Foto: Terje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Fikk varsel om utdanningsdirektør i 2014

I 2014 varslet tre ansatte Oslo kommune og Arbeidstilsynet om utdanningsdirektør Astrid Søgnens «trakasserende lederstil». Kort tid etter var saken avsluttet.

«Det varsles om Søgnens trakasserende lederstil, som over lengre tid har vært særdeles kritikkverdig. Søgnens lederskap fører til at avdelingsdirektører, områdedirektører og øvrige medarbeidere i utdanningsadministrasjonen må forholde seg til et arbeidsmiljø som bærer preg av frykt.» heter det i det fire sider lange varselet Dagsavisen har fått tilgang til.

Varselet ble ifølge avisen skrevet av tre direktører i toppledergruppa i utdanningsetaten.

– Varslingsrådet i Oslo kommune undersøkte saken, og det ble ikke funnet hold i påstandene. Saken ble på den bakgrunn avsluttet som varslingssak, sier Bente T. Fagerli, kommunaldirektør i byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune til Dagsavisen. Som Søgnens nærmeste arbeidsgiver er det hun som svarer avisen.

Søgnen har vært skolesjef og direktør i utdanningsetaten i Oslo kommune siden 2000.

Fagerli opplyser til avisen at saken ble grundig undersøkt, og at 5 av Søgnens 17 direktører ble kalt inn til intervju i byrådsavdelingen.

Oslo-skolen har vært i søkelyset siden lektor ved Ulsrud videregående skole, Simon Malkenes, offentlig tok opp «hvor vanskelig det er å ytre seg fritt og kritisk om problematiske sider ved skolepolitikk og skoleledelse».

I et innlegg i Dagsavisen i mai krevde 363 lærere ved flere skoler i Oslo at skolebyråden rydder opp i en ledelseskultur som sprer frykt og usikkerhet.

(©NTB)