Passer på rådhuset med overvåkningskameraer og vektere

Administrasjon. Mennesker, kunst og verdier. Det er mye å passe på i Oslo rådhus, og derfor har de en egen sikkerhetstjeneste med rundt 40 vektere. Bare halvparten av de største kommunene har vektere, viser vår undersøkelse.
På en travel sommerdag er det mange mennesker inn og ut av Oslo rådhus. Da er det mye å passe på for sikkerhetstjenesten, Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Det er en travel junidag i Oslo rådhus. Store grupper av kinesiske turister bølger opp og ned trappene. Smilende brudepar blir fotografert av slektninger, og rådhusets beboere sniker seg innimellom med papirer og mapper i hånda. Selve rådhushallen er dekket med bord og hvite duker. Senere denne dagen skal det være et stort arrangement med ministre og utenlandske gjester. Her og der står det noen observante menn og kvinner og ser på dem som kommer og går. De har dressjakker, hvite skjorter og ganske blankpussede sko. Det er de ansatte i rådhusets sikkerhetstjeneste som også svarer på spørsmål og veileder publikum.

Rådhus i alle kommuner skal være tilgjengelig for publikum, men det skal også være trygt for ansatte, politikere og besøkende. Dette er en balansegang som de sikkerhetsansvarlige i kommunene er opptatt av. Kvalitetssjef i Asker, Ernst Ole Solem skriver:

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.