Får 1,9 millioner for å slutte to år før

Ledelse. Ordføreren i Notodden anbefaler kommunestyret å gi rådmannen en sluttpakke på 1,9 millioner kroner for å slutte to år før åremålet går ut.   
Svein Aannestad har blitt enig med ordføreren om betingelsene for å gå av to år før åremålet utløper i 2020. Bildet er fra tiden han var rådmann i Ringerike. Arkivfoto: Ole Morten Melgård

Ordfører Gry Fuglestveit Bløchlinger (Ap) har innkalt til ekstraordinært kommunestyremøte 5. juli. Eneste sak på dagsorden er godkjenning av sluttavtalen hun har forhandlet fram med rådmannen.

Avtalen går ut på at Aannestad fratrer som rådmann umiddelbart, men fortsatt er ansatt i kommunen fram til 1. oktober, da han går av med pensjon. Han får full kompensasjon for bortfall av lønn ut åremålsperioden, som varer til 1. desember 2020. Dette er beregnet til 1.430.000 kroner. I tillegg skal kommunen kompensere ham 375.000 kroner for redusert pensjon og dekke hans advokatutgifter på 50.000 kroner.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.