Møte om sammenslåing i nord er utsatt

Regionreform. Kommunalminister Monica Mæland (H) har utsatt et viktig møte i fellesnemnda for sammenslåingen av Troms og Finnmark.
Troms trenger ekstra tid for å forberede fylkessammenslåingen med Finnmark – uten Finnmark. – Helt greit, mener kommunalminister Monica Mæland (H). Foto: Terje Lien

Årsaken er at Troms har besluttet å ha et ekstraordinært møte i fylkestinget, melder NRK.

Møtet i fellesnemnda, som har ansvar for å forberede og gjennomføre sammenslåingen, skulle opprinnelig vært avholdt 13. august.

– Når Troms nå har behov for et fylkestingsmøte, synes jeg det er helt naturlig å finne en annen dato slik at vi i etterkant av det møtet kan gå i dialog med Troms, sier Mæland til NRK.

Fylkestinget i Finnmark vedtok i slutten av juni ikke å sende representanter til fellesnemnda. Det har gjort situasjonen for Troms’ representanter betydelig vanskeligere, ifølge fylkesrådsleder Willy Ørnebakk.

– Ingen hadde sett for seg at deltakelsen fra Finnmark skulle bli null medlemmer. Vi er i en meget spesiell situasjon, sier han.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.