– Kjempegreit å være på jobb i stedet for å sove

Pleie og omsorg. Ungdom trenger arbeid, de eldre trenger aktivitet og kommunen trenger arbeidskraft. Slik tenkte de i Søgne da de ansatte 30 ungdommer under 18 år som gledesspredere.
Ibssa Tolla og Andrea Flatlid har sommerjobb som gledesspredere på Søgne omsorgssenter i sommer. Her hjelper Ibbsa beboer Betty Haga med å finne riktig teknikk for å få ballen i mål.

SØGNE

I hagen utenfor Søgne omsorgssenter er det ballspill på gang. Noen ganger treffer ballene i nettet, andre ganger triller de mellom rullestolene eller havner i buskene. Å treffe blink er ikke alltid like lett når hender og hode ikke er som de engang var. Men seks langbeinte ungdommer ordner kjapt opp slik at spillet kan fortsette. Ungdommene har sommerjobb som gledesspredere. Fire timer tre dager i uka i tre uker skal disse og 24 andre gå tur med, spille med, prate med, lage frokost til, være sammen med beboerne.  

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!