Den sterkt utviklingshemmede beboeren ble sendt til Haukeland sykehus med 2.- og 3. gradsforbrenninger og måtte få hudtransplantasjon. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Den sterkt utviklingshemmede beboeren ble sendt til Haukeland sykehus med 2.- og 3. gradsforbrenninger og måtte få hudtransplantasjon. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Beboer ble badet i over 70 graders vann – måtte få hudtransplantasjon

En sterkt utviklingshemmet beboer på Nardo bo- og aktivitetstilbud fikk 2. – og 3. gradsforbrenning etter å ha blitt badet i altfor varmt vann.

Hendelsen skjedde søndag 29. juli på Nardo bo- og aktivitetstilbud, en heldøgnsbemannet omsorgsbolig like utenfor Trondheim sentrum. Beboeren ble sendt til Haukeland sykehus med alvorlige forbrenningsskader, hvor beboeren fikk hudtransplantasjon til de forbrente kroppsdelene. Beboeren kan ikke snakke og har fullt bistandsbehov.

– Jeg klarer ikke helt å fatte at det går an. Slikt skal ikke skje, sier enhetsleder Frank Hofstad ved Nardo bo- og aktivitetstilbud til NRK.

Ifølge Hofstad skal ikke den ansatte som badet beboeren ha sjekket temperaturen på vannet før hun hjalp beboeren ned i badekaret, hvor vannet skal ha hatt en temperatur på over 70 grader.

Den ansatte skal ha forklart at hun kjente på vannet da hun begynte å tappe badekaret, men ikke da det var fullt. Etter å ha løftet beboeren opp i badekaret begynte vedkommende å riste, og den ansatte skal ha trodd det var et epilepsianfall.

Foreløpige undersøkelser fra politiet viser at det skal ha vært en feil på varmtvannsberederen som var årsaken til at vannet ble så varmt.

– Det er en kombinasjon av menneskelig og teknisk svikt. Men vannet skulle blitt sjekket før beboeren satt seg oppi, sier kommunaldirektør Anders Stenvig i Trondheim kommune til NRK.

(©NTB)