Fortsatt fall i tillatelser til antall nye boliger

Administrasjon. Antallet tillatelser til å bygge bolig falt videre i andre kvartal med hele 26 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.
Etter mange år med stigning i antall byggetillatelser for boliger, har antall søknader nå falt seks kvartaler på rad. Illustrasjonsfoto: Colourbox

I alt 7.100 tillatelser til å sette i gang bygging ble gitt i andre kvartal i år. Dette er en nedgang på 26 prosent mot samme kvartal i 2017.

Søknadene omfattet i alt 976.500 kvadratmeter boligbygg. Flest tillatelser ble gitt i Trøndelag (1.135) og Akershus (1.123).

– Igangsettingstallene varierer en god del fra kvartal til kvartal. Den langsiktige trenden viser en klar vekst i antall igangsettingstillatelser til nye boliger helt siden tredje kvartal 2014, med en nedgang de seks siste kvartalene, skriver SSB i bakgrunnen for statistikken.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.