Håndhilsingssak opp for nemnda i oktober

Skole. Diskrimineringsnemnda skal behandle saken der en lærer som nektet å håndhilse på kvinnelige kolleger, ikke fikk fornyet vikariatet. Det skjer i oktober.
Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

Den muslimske mannen i 40-årene ble tidligere denne uka intervjuet i Dagsavisen.

– Folk tror det er fordi jeg ser ned på kvinner, men jeg prøver ikke å være kjip med noen i det hele tatt. Tanken er å skape færre fristelser. Min forståelse av islam er at dette er et forbud fra Profeten – fred være med ham – og da følger jeg det, forklarte han.

Han har klaget inn både Ekeberg skole i Oslo og Nav, som først ga avslag på søknaden om sosialstøtte med begrunnelse at mannen hadde takket nei til videre arbeid.

Etter planen skal Diskrimineringsnemnda behandle sakene samlet i møte 9. oktober. De endelige avgjørelsene antas å være klar i november, opplyser direktør Ashan Nishantha til NTB.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.