Harald Victor Hove
Harald Victor Hove
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Harald Victor Hove blir Høyres toppkandidat

Høyre-politiker Harald Victor Hove blir partiets byrådslederkandidat i Bergen ved neste års lokalvalg. Hilde Onarheim kan bli Bergens neste ordfører.

Kommunalminister Monica Mæland leder nominasjonskomiteen og la tirsdag fram Bergen Høyres liste over kandidater til valget i 2019. Der står Harald Victor Hove på topp, som lokallagets kandidat til byrådsledervervet.

– Politikk har alltid vært en lidenskap og et engasjement i samfunnet rundt meg. Når man blir spurt om byens mest spennende jobb og engasjement er der, så har man å takke ja. Vi har topp motiverte folk som er klare for en forbedret skolepolitikk, en verdig eldreomsorg og en byutvikling for hele byen, sier Hove til NTB.

Han har blant annet vært formann i Unge Høyres lokallag i Bergen og Hordaland. Han var politisk rådgiver for daværende byrådsleder Mæland fra 2007 til 2009, og siden har han besatt tre ulike byrådsposter.

Dagens gruppeleder Hilde Onarheim (H) fremmes dessuten som kandidat til ordførervervet.

– Det er en enorm glede og stolthet å få muligheten til å kunne bli ordfører i verdens vakreste by, og snart beste by, sier Onarheim.

(©NTB)