Mandal-ordfører overfalt og ranet i Brussel

Politikk. Mandal-ordfører Alf Erik Andersen (Frp) ble ranet og truet til å ta ut penger under en tur til Brussel denne uken.
Ordfører i Mandal, Alf Erik Andersen (Frp), klarte å flykte etter å ha blitt utsatt for ran og trusler i Brussel. Dette bildet er tatt fra Frps landsmøte i fjor da han ble valgt inn i partiets sentralstyre. Foto: NTB Scanpix

Andersen ble overfalt under Agder-ordførernes tur til byen tirsdag kveld, skriver Lindesnes Avis.

Han ble dyttet inn i en bil, fikk en hette over hodet og ble kjørt til en minibank hvor han ble truet med kniv til å ta ut penger. Etter å ha hatt ut maksbeløpet skal han ha blitt kjørt til en annen minibank og truet til å ta ut mer penger.

Ifølge avisen slo han feil kode så mange ganger at det ikke gikk, og ble tatt inn i bilen igjen. Ordføreren skal ha klart å flykte fra bilen ut en bakdør, og kom seg i sikkerhet.

– Han var et helt tilfeldig offer for et planlagt ran. Andersen ble etter ranet tatt godt vare på av ordfører kolleger og KS Agder som arrangør, skriver regiondirektør for KS i Agder, Jan Inge Tungesvik, i en melding til VG.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.