Appen er ment å forenkle kommunikasjonen mellom foreldre og lærere i Oslo. Foto: Mia Oshiro Junge / NTB scanpix
Appen er ment å forenkle kommunikasjonen mellom foreldre og lærere i Oslo. Foto: Mia Oshiro Junge / NTB scanpixMia Oshiro Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Private meldinger om elever i Oslo lå tilgjengelig på nettet

Det er funnet alvorlige sikkerhetsmangler i den nye appen og nettjenesten Skolemelding som ble lansert for elevene ved Oslo-skolene ved skolestart.

Aftenposten har funnet sikkerhetsmanglene og skriver at meldinger om elevene i Oslo-skolen har ligget tilgjengelig på nett. I teorien kunne alle som logget seg inn, skaffe seg tilgang til kommunikasjonen om de mer enn 63.000 elevene i hovedstaden.

Den nye appen er ment å erstatte både epost og SMS. I tillegg til uskyldig gruppeinformasjon om lekser og hva barna i klassen har gjort, kan det også sendes fortrolig kommunikasjon mellom lærere og foreldre om alt fra sykdom og fravær til mobbing og konflikter i hjemmet – informasjon som kun er ment for den enkelte foresatte.

– Vi har ikke vært kjent med dette, og ser svært alvorlig på det, skriver kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen i en epost til avisen. Hun forteller at appen ble oppdatert etter at etaten ble gjort oppmerksom på sikkerhetshullene, og at disse var lukket torsdag ettermiddag.

(©NTB)