Skal bruke 48 millioner på kunnskap om eldre

Pleie og omsorg. Regjeringen setter av 48 millioner kroner i neste års statsbudsjett til et prosjekt der eldre utredes og seniorenes behov kartlegges.
Eldreminister Åse Michaelsen vil vite mer om landets eldre. Regjeringen setter av 62 millioner kroner på neste års statsbudsjett til prosjektet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bakgrunnen for prosjektet er et ønske om å kunne møte eldrebølgen, melder NRK.

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) sier det er viktig å vite mest mulig om seniorene i samfunnet.

– Vi ser at ute i kommunene så er det viktig å finne ut hvem de eldre i kommunene er, og hvilke utfordringer de har. Noen kommuner gjennomfører forebyggende hjemmebesøk. I eldrereformen er dette et av tiltakene vi ønsker at kommunene i enda større grad skal satse på, sier Michaelsen til kanalen.

De første 12,5 millionene til prosjektet kom i revidert nasjonalbudsjett for 2018. De neste 48 millionene kommer i forslaget til statsbudsjett for 2019 som legges fram 8. oktober. Totalt gis det altså 60,5 millioner kroner til reformen med det kommende budsjett, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!