Senterpartiets finanspolitiske talsmann Sigbjørn Gjelsvik håper å få flere av Frps stortingsrepresentanter til å velte regionreformen. Her avbildet under valgvake i Sørum i 2017. Foto: Magnus K. Bjerke
Senterpartiets finanspolitiske talsmann Sigbjørn Gjelsvik håper å få flere av Frps stortingsrepresentanter til å velte regionreformen. Her avbildet under valgvake i Sørum i 2017. Foto: Magnus K. BjerkeMagnus K. Bjerke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Sp vil velte regionreformen med hjelp fra KrF og Frp

Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik sier partiet håper å kunne velte regionreformen ved å få stortingsrepresentanter fra både KrF og Frp til å stemme imot.

Regjeringen har fått med seg KrF til å sikre flertall i Stortinget for den nye regionreformen og oppgaveoverføring fra staten til fylkene. Frps Kari Kjønaas Kjos sa mandag at Frps primærstandpunkt om å fjerne fylkeskommunen står fast.

– At vi nå går fra 19 til 11 regioner, anser vi som et steg i riktig retning. Hensikten er å flytte makt nærmere der folk bor, sa hun.

Gjelsvik tar Kjos på ordet og sier til Aftenposten at partiet vil jobbe for å få flere av Frps stortingsrepresentanter til å stemme imot avtalen.

– I både KrF og Frp er det kraftig motstand mot Viken-konstruksjonen. En av dem som bidro til å sette fyr på debatten om Viken i høst, har vært nettopp Frps gruppeleder i Akershus, sier Gjelsvik.

Han mener det ikke er umulig at noen i Frp vil være med å stemme imot.

– Vi mener vi ikke kan overse en folkeavstemning i Finnmark og at det er flertall i alle fylkestingene i Viken-fylkene imot en sammenslåing, sier han.

Nyheten om at regionreformen nå har flertall, satte mandag sinnene i kok hos opposisjonspartiene, som blant annet mener prosessen er udemokratisk.

(©NTB)