Store kommuner satser på smartby

Politikk. Store kommuner har oftere en helhetlig digitalisering eller smartbyplan enn småkommuner, konkluderer en ny rapport. - Det viser at det er vanskelig å være liten og ha kompetanse på mange ulike områder, sier statsminister Erna Solberg. 
Erna Solberg deltar på smartbykonferanse idag. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

• Av kommunene som har egen smartbystrategi, er 5 av 6 store kommuner, med over 40.000 innbyggere. Den siste er en mellomstor kommune med mellom 20.000 og 40.000 innbyggere.

• Av kommunene som har smartbyarbeidet forankret som en del av kommuneplanen, er det 14 totalt. Herunder sju mellomstore kommuner og 1 stor kommune. Det viser en ny rapport fra IKT Norge, som er en organisasjon for teknologibedrifter. 121 kommuner har deltatt i undersøkelsen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.