Fylkesordfører i Akershus og leder av fellesnemnda i Viken, Anette Solli (H), under et tidligere møte om regionreformen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Fylkesordfører i Akershus og leder av fellesnemnda i Viken, Anette Solli (H), under et tidligere møte om regionreformen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeidet med Viken blir ikke utsatt

Selv om både politikere og innbyggere er motstandere av den nye storregionen Viken, fortsetter arbeidet med å slå sammen Buskerud, Østfold og Akershus.

Fellesnemnda i Viken med ledende politikere fra alle de tre fylkene vedtok på et møte mandag at de skal gå videre med sammenslåingsarbeidet, skriver Drammens Tidende.

Flere partier øynet i august håp om at Viken-fylkene skal slippe tvangssammenslåing da kommunalminister Monica Mæland (H) gikk med på å utsette sammenslåingen av Finnmark og Troms. Et flertall i fellesnemnda i Viken, bestående av Frp, Sp, SV, Ap og MDG, ønsket i begynnelsen av september å fryse sammenslåingsprosessen. Men ettersom saken ikke sto på sakslisten på møtet, ble den avvist behandlet av mindretallet.

Konsekvensene av å fryse arbeidet med sammenslåingen skulle utredes fram til mandagens møte. I utredningen framgår det at nemnda ikke har myndighet til å stanse prosessen, og at det vil være svært vanskelig ettersom arbeidet har kommet så langt. På Stortinget har også flertallet stått fast på Troms og Finnmark-sammenslåing, i tillegg til et ønske om storregionen Viken. Stortingsflertallet har dessuten sagt ja til tvang.

– Fanen skal holdes høyt videre. Det vil være et svik mot folket – innbyggerne – hvis vi legger ned kampen mot Viken nå, sa fylkesordfører Olav Skinnes (Sp) i Buskerud under mandagens debatt.

(©NTB)