Arbeidet med Viken blir ikke utsatt

Regionreform. Selv om både politikere og innbyggere er motstandere av den nye storregionen Viken, fortsetter arbeidet med å slå sammen Buskerud, Østfold og Akershus.
Fylkesordfører i Akershus og leder av fellesnemnda i Viken, Anette Solli (H), under et tidligere møte om regionreformen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Fellesnemnda i Viken med ledende politikere fra alle de tre fylkene vedtok på et møte mandag at de skal gå videre med sammenslåingsarbeidet, skriver Drammens Tidende.

Flere partier øynet i august håp om at Viken-fylkene skal slippe tvangssammenslåing da kommunalminister Monica Mæland (H) gikk med på å utsette sammenslåingen av Finnmark og Troms. Et flertall i fellesnemnda i Viken, bestående av Frp, Sp, SV, Ap og MDG, ønsket i begynnelsen av september å fryse sammenslåingsprosessen. Men ettersom saken ikke sto på sakslisten på møtet, ble den avvist behandlet av mindretallet.

Konsekvensene av å fryse arbeidet med sammenslåingen skulle utredes fram til mandagens møte. I utredningen framgår det at nemnda ikke har myndighet til å stanse prosessen, og at det vil være svært vanskelig ettersom arbeidet har kommet så langt. På Stortinget har også flertallet stått fast på Troms og Finnmark-sammenslåing, i tillegg til et ønske om storregionen Viken. Stortingsflertallet har dessuten sagt ja til tvang.

– Fanen skal holdes høyt videre. Det vil være et svik mot folket – innbyggerne – hvis vi legger ned kampen mot Viken nå, sa fylkesordfører Olav Skinnes (Sp) i Buskerud under mandagens debatt.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!