Fylkesmannen pålegger kommunen å legge fram møtereferat

Åpenhet. Kan ikke nekte å utlevere notater og møtebok fra et dialogmøte.
Nok en gang blir Sør-Aurdal kommune – her representert ved ordfører Kåre Helland (Sp) – bedt av Fylkesmannen om å følge kommunelovens regler for møter i folkevalgte organer. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke

I et brev til Sør-Aurdal kommune 30. oktober slår Fylkesmannen fast at kommunen må utlevere notatene fra et dialogseminar 23. august, der kommunestyret, administrasjon og tillitsvalgte drøftet mulige innsparingstiltak.

Rådmann Haakon Boie Ludvigsen nektet avisa Hedalen.no innsyn i notatene. Begrunnelsen var at dette var interne dokumenter. Det avviser Fylkesmannen, som viser til at møtet var åpent for presse og tilhørere. To måneder etter at avisa klaget over manglende innsyn, slår Fylkesmannen fast at kommunen må legge fram notatene. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!