Helleland vil dele ut mer penger til fattige barn

Oppvekst. Barneministeren oppfordrer flere kommuner til å søke om tilskudd slik at barn i lavinntekstfamilier kan delta i aktiviteter.     
Bare vel halvparten av kommunene har hittil søkt om statlige midler til å sponse fattige barns fritidsaktiviteter. Barne- og likestillingsministeren oppfordrer flere til å søke midler fra neste års pott på 300 millioner kroner. Foto: Terje Lien.

– Det er ikke barna som er fattige, men foreldrene. Den grunnleggende utfordringen er å få foreldrene i arbeid. Samtidig må vi hjelpe barna slik at de ikke rammes av foreldrenes fattigdom, men får en innholdsrik hverdag, sier barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) til Kommunal Rapport.

Sammen med KS-leder Gunn Marit Helgesen (H) oppfordrer hun flere kommuner til å søke om penger fra tilskuddsordningen for inkludering av barn i lavinntektsfamilier.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.