Krangler om kraftmilliarder i Viken

Økonomi. – Det er fryktelig umoralsk rett og slett, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) i Sarpsborg om muligheten for at Østfolds kraftmilliarder tilfaller Viken og brukes til skoler og veier i Buskerud. 
Ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) i Sarpsborg vil ikke at Østfolds kraftmilliarder skal brukes i Buskerud, når Buskerud overfører sine kraftmilliarder til kommunene før sammenslåingen til Viken. Arkivfoto.

Bakgrunnen er at Buskerud-politikerne for 13 år siden gjorde vedtak om at deres kraftaksjer skal overføres til kommunene i fylket, hvis fylkeskommunen opphører. Dermed går Viken glipp av Buskeruds milliardverdier i selskapene Vardar og Glitre. 

Nå kjemper politikere i Østfold og Akershus for samme ordning for deres kraftaksjer. Utfallet av saken, som skal opp i Fellesnemnda for Viken i november, er fortsatt åpent, melder NRK.no

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!