Rydder opp i aksjejungel før sammenslåing

Styring. Hvorfor i all verden har Os kommune fem aksjer i Det norske teateret ? Og hvorfor har Fusa eierandeler i Hafslund? 
Os kommune eier i dag aksjer i blant annet en radiostasjon og en avis. Før sammenslåingen med Fusa kommune i 2020 skal de to kommunene gjennomgå samtlige aksjeposter i selskapene de eier. Foto: Britt Glosvik

En titt i aksjonærregisteret viser at norske kommuner er store aksjeeiere. Kommunene eier alt fra kraftaksjer og eiendomsaksjer i Asia, til aksjer i aviser, radiostasjoner, travparker og hesteavl. Hvor store aksjonærer kommunene er, varierer fra selskap til selskap.

Os og Fusa er blant kommunene som eier aksjer, både i kommunale og interkommunale selskap, men også i private aksjeselskap. De to Hordaland-kommunene skal slå seg sammen til Bjørnafjorden kommune fra 1. januar 2020. Før den tid mener politikerne det er behov for full opprydding i aksjejungelen. Det ble vedtatt på et møte i fellesnemnda i september.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.