Norge har i dag tre elektriske fergesamband, men Enova har støttet planleggingen av 30 elektriske fergesamband over hele landet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Norge har i dag tre elektriske fergesamband, men Enova har støttet planleggingen av 30 elektriske fergesamband over hele landet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixErik Johansen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kan få ti ganger så mange elektriske fergesamband

Norge har i dag tre elektriske fergesamband, men Enova har støttet planleggingen av 30 elektriske fergesamband over hele landet.

– Ny teknologi kan kutte store utslipp i neste generasjons ferger, og fergesamband egner seg godt til elektrifisering, sier markeds- og utviklingsdirektør Øyvind Leistad i Enova til Nationen.

Det statlige innovasjonsforetaket innen klima har støttet prosjekter i Hordaland, Trøndelag, Troms og Møre og Romsdal. Til sammen er det satt av 638 millioner kroner til disse 30 prosjektene.

– For å få flere leverandører på banen og bygge dette markedet videre i retning lavutslippssamfunnet, er det viktig med tydelige signaler fra myndigheter og oppdragsgivere om at elektrifisering er veien å gå, sier Leistad.

(©NTB)